perjantai 25. toukokuuta 2012

Vaaka vai pysty? - Landscape or portrait?

Joskus on helppo päättää, pitääkö valita vaaka- vai pystykuva. Ja joskus kummassakin on puolensa. Niinkuin tässä. Kuvien valo ei ole paras mahdollinen, siksi jutellaan vain rajauksesta :-)

Kumpi toimii sinun mielestäsi paremmin tässä tapauksessa: vaaka- vai pystykuva?


Sometimes it is quite easy to choose between a landscape and a portrait photo. The light is quite poor in these photos, but I am curious to hear your opinion. Which one do you think works better in this case: landscape or portrait photo?6 kommenttia:

 1. Pystykuva, ylemmässä kuvassa puut katkeavat kuin kesken.

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen ehkä pystykyuvan puolella. :)

  VastaaPoista
 3. Olettepa ilahduttavan yksimielisiä :-) Kantanne auttaa minuakin tarkastelemaan kuvia uudestaan. Pystykuvassa on ryhtiä, kun korkeat puut näkyvät ylös asti. Silti omiin kuviinsa on niin helppoa kiintyä ja löytää jokaisesta kuvasta jotain erityistä mukavaa :-)

  Joku on joskus sanonut, että uusia kuvia ei kannattaisi koskaan julkaista, vaan kuvien pitäisi antaa vanheta rauhassa, jotta niitä pystyy arvioimaan itsekin objektiivisemmin. Ja sitten vain parhaat, harkitut kuvat kannattaisi julkaista. Minulla ei maltti riitä moiseen... Ehkä joskus sitten, kun kokemusta karttuu?

  VastaaPoista
 4. Tosi on, että pystykuva tulisi otettua, mutta toisaalta. Vaakakuva on jotenkin lempeämmän oloinen, metsä ottaa sinut avosylin vastaan. Pystykuva antaa juhlavamman vaikutelman ja siihen täytyy astua kunnioittaen.

  Ajatuksia, joita tuli mieleen kuvia katsellessa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Tarja!

  Tuota itsekin ajattelin: laajemmalle levittäytyvä kuva tekee toisenlaisen vaikutelman. Lempeämpi, vastaanottavaisempi, mutta puuttuu pystykuvan korkeiden puiden uljuus...

  Puolensa ja puolensa...

  VastaaPoista