maanantai 3. helmikuuta 2014

Lumoava koskikara

Kuvia paljon ja aikaa aina liian vähän. mutta eipä valiteta. Muutama kuva lisää koskikarasta. Näin, kun se työnsi päänsä veteen. ensin luulin, että se juo, mutta kun se työnteli päätä jatkuvasti veteen ja yhden kerran lumpsahti veteen sukkeluksiin, päättelin että se olikin tiirailua (tai tähystystä). Jonkin ajan kuluttua lintu palasi pinnalle ja lennähti vedestä jään reunalle jotain suussaan - ruokaa todennäköisesti. Ja teki sen uudestaan ja uudestaan.



Kerran koskikara lensi pois palatakseen uudelleen. Toisella kerralla se hyppeli niin kauas, ettei kamera enää kantanut sinne asti.


Sorsista opin aikoinaan paljon niin, että seurasin ja kuvasin niitä, huomasin jotain erityistä, mistä pääsi paremmin jyvälle valokuvaa katsoessa ja sitten etsin aiheesta lisää tietoa. Sama uteliaisuus herää nyt koskikaran kanssa. Netti kertoo, että se kävelee vesiuoman pohjalla ja etsii syötävää - ei siis sukella siellä. Lisäksi löysin tietoa, jonka mukaan Etelä-Suomessa talvella tavattavat koskikarat ovat todennäköisesti Norjasta ja Ruotsista tänne talvehtimaan tulleita yksilöitä (Luontoportti).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti